Športna rekreacija in vadba za vsakogar v ŠD Polje

Športna rekreacija in vadba za vsakogar v ŠD Polje

  • 26.10.2023
  • V ŠD Polje ponujajo bogat nabor športno rekreativnih aktivnosti in vadb, krajane pa o zdravem načinu življenja osveščajo tudi skozi dogodke, ki so namenjeni širši javnosti.

Športno društvo Polje ima bogato in dolgo tradicijo. Organizirana vadba sega daleč nazaj v prvo polovico prejšnjega stoletja, ko je bil zgrajen prvi objekt.

V društvu na področju rekreacije uspešno deluje več vadbenih skupin: od splošne telesne vadbe, aerobike do skupinske rekreacije nogometa, košarke, rokometa, badmintona in namiznega tenisa. Društvo je nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo in izvajalec programa Zdrava vadba ABC, za katerega v društvu že več let skrbi vaditeljica Jožica Mesarič.

Društvo prispeva k promociji zdravega načina življenja med okoliškim prebivalstvom tudi skozi dogodke, ki so namenjeni širši javnosti. Eden takih je test hoje, ki so ga letos uspešno izvedli konec meseca maja, konec meseca pa načrtujejo še eno ponovitev.

Test hoje na 2 km se je odvil v četrtek, 25. maja med 17.00 in 19.00 uro v Športnem parku Polje. Udeležilo se ga je 24 oseb.

Za vse udeležence so pripravili meritev krvnega tlaka in predstavitev osnov nordijske hoje.

Projekt Zdravo društvo je sofinanciran s strani Fundacije za šport.