Zdrava vadba v ŠD Trnovo

Zdrava vadba v ŠD Trnovo

  • 17.10.2023
  • Med izvajalci programa Zdrava vadba je tudi Športno društvo Trnovo, kjer vadbo redno izvajajo že nekaj let.

Program zdrava vadba ABC so izvajali redno skozi celotno sezono, vsak ponedeljek in sredo od 8.00 do 9.00 ure. Programa se je redno udeleževalo med 12 in 15 udeležencev, program je vodil diplomant Fakultete za šport Miha Jankovič, pri izvedbi pa je sodeloval tudi študent Fakultete za šport Dino Duratbegovič.

Zdrava vadba ABC je namenjena moškim in ženskam vseh starosti ne glede na telesno kondicijo. Program je namenjen tudi telesno nedejavni populaciji in tudi tistim, ki se po raznih poškodbah/boleznih vračajo v različne oblike telesne dejavnosti in jim ta program lahko služi kot obnovitev osnovne telesne pripravljenosti. Na vadbi so vadeči spoznavali tudi osnove funkcionalne vadbe, ki so odlična podlaga za boljše premagovanje ovir, ki vadeče čakajo pri vsakdanjih opravilih. Vadbi so se pridružili tudi tisti, ki imajo radi zahtevnejše oblike vadbe, saj so vadbo prilagodili individualnim zahtevam posameznika.

UČINKI: Izboljša splošno telesno kondiciji in počutje, temelji na srednje intenzivnih vajah, ki izboljšajo stabilizacijo sklepov in krepijo glavne mišične strukture.

PRIMERNA je za moške in ženske vseh starostnih skupin predvsem za starejše in tiste manj aktivne.

INTENZIVNOST: srednja / nizka

Projekt Zdrava vadba je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Fundacije za šport. 

Zdrava vadba v ŠD Trnovo