Zdrava vadba v SŠD Tržič

Zdrava vadba v SŠD Tržič

  • 10.10.2023
  • V splošnem športnem društvu Tržič redno izvajajo program telesne vadbe Zdrava vadba, katerega obiskujeta dve skupini udeleženk. Društvo je nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo.

Program Zdrave vadbe v društvu izvajajo v svojih prostorih, to je v dvorani Sokolnice v Tržiču.

Za obe skupini vadba poteka dvakrat tedensko po eno uro. Vadba poteka med 15. septembrom in 30. majem vsak ponedeljek in sredo med 17.00 in 18.00 uro za skupino seniork oziroma med 18.00 in 19.00 za skupino PRO.

Vsaka vadbena enota je pripravljena tako, da se udeleženke najprej primerno ogrejejo in pripravijo za nadaljnjo vadbo. Sledi glavni del, ki temelji predvsem na pridobivanju na moči, ohranjanju prožnosti sklepov, utrjevanju ravnotežja, orientaciji v prostoru ter tudi razteznosti celega telesa.

V skupini PRO vadijo udeleženke, ki že dalj časa redno obiskujejo vadbo in aktivne udeleženke rekreacije. Gre za srednje do visoko intenziven program. Vadba je namenjena ohranjanju vitalnosti, gibljivosti in dobre telesne vzdržljivosti. Primerna je za vse tiste, ki želijo ohraniti čilo ter zdravo telo in imajo željo po medsebojnem druženju.

Povprečno število udeleženk na vadbi se giblje med 10 in 15 v vsaki skupini.

Projekt Zdrava vadba je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Fundacije za šport.

Zdrava vadba v SŠD Tržič