Zdravo društvo se predstavi: ŠAD Mavrica

Zdravo društvo se predstavi: ŠAD Mavrica

  • 09.01.2014
  • Športno atletsko društvo Mavrica deluje na področju Domžal, Kamnika, Lukovice in Mengša vse od svoje ustanovitve leta 2011. V društvu deluje 20 strokovnih delavcev iz področja športa, zdravstva in pedagogike. V njihove programe je vključenih že več kot 500 članov, od tega jih je kar 80% stalno aktivnih.

Kot pravi predsednica in koordinatorka društva, Mojca Grojzdek, je njihovo poslanstvo združiti in usmerjati osnove gibanja v razvoj aktivnega preživljanja prostega časa. Svoj slogan »Privoščite si dan brez televizije in računalnika« krepijo z dejanji. V društvu tako pripravljajo in izvajajo raznolike programe, v katere so vključene cele populacije; tako najmlajši kot starejši.

ŠAD Mavrica je preko Športne unije Slovenije vpeto v projekte Zdravo društvo, Za naravi prijazne športe, ŠUS akademija, Veter v laseh in Zdravju prijazno podjetje, znotraj katerih aktivno oblikuje svoje programe in skrbi za usposabljanje koordinatorjev in izvajalcev.

Med projekti, ki jih pripravljajo, so Tekmovalni trening, Zanimiv šport, Športni nahrbtnik in Domžalska Mavrica, podpisani pa so tudi pod organizacijo prireditev Mavrična vila, Mavrični direndaj, Mavrična olimpijada in Mavrično poletje. Poleg bogatega nabora vadb izvajajo tudi tečaje drsanja, rolanja, kuhanja in plavanja ter vsako poletje v času šolskih počitnic organizirajo Mavrične počitnice, bogato tematsko obarvane programe za otroke in mladino.

Skrb za strokovno usposobljenost kadra v društvu smatrajo kot izredno pomembno, zato se pod vodstvom zunanjih in notranjih strokovnih sodelavcev redno udeležujejo usposabljanj iz področij in tematik, ki so za delovanje društva pomembni.

V društvu deluje tudi Mavrični sklad, namenjen pomoči tistim, ki si vadbe ne morejo privoščiti. Visok socialni interes in skrb vseh v društvu delujočih posameznikov se odražata tudi kot težnja po integraciji invalidnih ter oseb s posebnimi potrebami v njihove projekte in programe.

Osnovni podatki:

Naziv: ŠPORTNO ATLETSKO DRUŠTVO MAVRICA
Kratica: ŠAD MAVRICA
Naslov društva: Pot za Bistrico 65, 1230 Domžale
Regija: Osrednjeslovenska
Zastopnica in predsednica društva: Mojca Grojzdek
Tel: 031/314-870 (Mojca) in 05/ 994 74 95
e-mail: sad.mavrica@gmail.com
spletna stran: www.sadmavrica.si

Področja delovanja: organizacija športne vadbe, prireditev, športnih aktivnosti in počitniških programov; organizacija predavanj in izobraževanj na temogibanja in zdravega načina življenja.

FOTOGALERIJA

VIDEO ZDRAVA VADBA