Preventiva pred nastankom poškodb pri telesni vadbi: praktična delavnica

Preventiva pred nastankom poškodb pri telesni vadbi: praktična delavnica

  • 12.09.2023
  • Vabimo na praktično delavnico Preventiva pred nastankom poškodb pri telesni vadbi. Delavnica se bo odvijala v sredo, 18. oktobra v Ljubljani.

Na delavnici bodo udeleženci spoznali in razumeli razloge za nastanek poškodb med telesno vadbo in njihove posledice. Naučili, osvojili in razumeli bodo protokole ogrevalnih vaj za preventivo pred nastankom poškodb povezanih s telesno vadbo. Cilj delavnice bo pripraviti in izvesti kakovosten načrt programa športne vzgoje in posameznih vadbenih enot ter razumeti pomen vaj za moč, gibljivost in ravnotežje na telesni razvoj mladih in kot preventivo pred nastankom poškodb povezanih s telesno vadbo.

Izobraževanje je sestavljeno iz predavanj in delavnic. Uvodoma bodo slušatelji prejeli teoretična znanja o obravnavani tematiki, vpogled v delo raziskovalcev na tem področju ter smernice za prenos teh znanj v prakso. Sledile bodo praktične delavnice, na katerih bodo predstavljene praktične vsebine, ki so primerne za uporabo pri pouku športa, predvsem v uvodnem - ogrevalnem delu vadbene enote. Po pregledu priporočil za preventivo poškodb povezanih s telesno dejavnostjo pri mladostnikih, bo sledil še praktični prikaz in razlaga protokola ogrevalnih vaj za preventivo poškodb povezanih s telesno dejavnostjo. Praktične vsebine bomo zaključili s praktičnim prikazom najprimernejših vaj za moč, gibljivost in ravnotežje za preventivo poškodb povezanih s telesno dejavnostjo pri mladostnikih.

Program je namenjen učiteljem športne vzgoje v osnovnih in srednjih šolah ter strokovnemu kadru na področju športa (trenerji, vaditelji), ki vodijo vadbo za otroke in mladostnike.

Zaposleni v šolstvu, ki bi želeli pridobiti potrdilo o pridobljenih točkah (0,50 točke), se na delavnico prijavite v sistemu KATIS: https://paka3.mss.edus.si/Katis/ProgramPrijava.aspx?ID=7973&A=detailKP

Lokacija izvedbe: mala dvorana ŠD Trnovo, Ziherlova cesta 44, Ljubljana

Termin izvedbe: sreda, 18. oktober 2023 med 9.00 in 17.00 uro

Kotizacija: 17, 64 EUR

Prijave: za strokovni kader v izobraževanju – KATIS, ostali izpolnjena prijavnica, ki jo pošljete na email ana.radivo@sportna-unija.si do vključno 11. oktober 2023.

RAZPIS

PRIJAVNICA