Srečanje partnerjev projekta R4D v Parizu

Srečanje partnerjev projekta R4D v Parizu

  • 02.10.2023
  • Pretekli konec tedna je v Parizu potekalo dvodnevno srečanje partnerjev mednarodnega projekta Run for Diversity (R4D), na katerem sodeluje tudi naša organizacija.

Partnerji so se najprej udeležili dogodka Course de la Diversité Paris (Run for Diversity), ki je potekal na stadionu Vélodrome de Vincennes. Gre za tekaški dogodek, ki je namenjen podjetjem in zaposlenim, njegov osnovni cilj pa je promocija telesne dejavnosti med zaposlenimi ob upoštevanju načela raznolikosti.

Udeleženci sami ali v paru prehodijo ali pretečejo 3 oziroma 6 km razdaljo. Pari so sestavljeni tako, da odražajo enakost med spoloma, medgeneracijsko povezovanje in vključevanje invalidov. Za sodelujoče iz ostalih evropskih držav je na voljo tudi digitalna različica, t.i. e-run, ki se odvije v času Evropskega tedna športa, med 23. in 30. septembrom.

Petkov sestanek je bil namenjen izmenjavi mnenj in razpravi o izvedbi dogodka. V sklopu projekta namreč nastaja priročnik za organizacijo dogodkov po konceptu "run for diversity", ki bo služil kot vodilo in pomoč organizacijam pri izvedbi dogodkov. Prihodnje leto se bodo dogodki po konceptu "run for diversity" odvili v petih evropskih državah, tudi v Sloveniji.

V poletnih mesecih so predstavniki partnerskih organizacij pripravili kratke analize stanja na področju upoštevanja načela raznolikosti in vključevanja v posameznih evropskih državah skupaj s primeri dobrih praks posameznih podjetij. Naslednji korak bo izvedba strukturiranih intervjujev v izbranih podjetjih ter implementacija že omenjenega priročnika.

Srečanja se je v imenu naše organizacije udeležil podpredsednik, mag. Patrik Peroša.