Veter v laseh v Mlajtincih

Veter v laseh v Mlajtincih

  • 11.08.2023
  • ŠTRK društvo Mlaj iz Mlajtincev je ta ponedeljek v sklopu vsakoletnega dogodka Aktivno poletje s ŠTRK-om pripravilo športno-družbeni dogodek Veter v laseh. Vanj so vključili pester športni program s predstavitvijo različnih športov.

Zjutraj smo se po zajtrku zbrali na dvorišču in najprej potelovadili nato pa preko zvočnika zaigrali himno in seznanili otroke s projektom Veter v laseh in namenom današnjega dne, ko smo v program vključili predstavitev različnih športnih panog in tekmovalnih iger.

Obiskali so nas tekmovalci iz judo kluba Moravske Toplice in ŽOK Puconci (ženski odbojkarski klub), predstavili smo tudi namizni tenis. Predstavniki judo kluba so najprej pojasnili, kako se mora športnik ogreti pred treningom, kako se trenira in kaka so pravila. Poudarek predstavitve je bil na tem, da čeprav gre za bolj robusten šport, ga ne uporabljamo v nekih uličnih pretepih ali šolah v medvrstniškem nasilju. Nato je lahko vsak otrok na blazinah poskusil določen manj zahteven gib pri judu. Otroci so imeli tudi priložnost obleči kimono.

Sledila je predstavitev odbojke, pravil igre in novosti, ki jo v letošnjem letu pripravljajo v klubu – v novi sezoni bodo namreč vpisovali tudi dečke. Potem so se otroci preizkusili v igranju in tekmovalni igri. Otroci so se nato preizkusili še v namiznem tenisu. Ker je bila ena animatorka tudi igralka hokeja na travi, so v eni od iger tudi poskusili voditi žogico s hokejsko palico.

Med samim programom smo poudarjali, da lahko z obiskom določenih treningov, manj mislimo na neke razvade - smo manj na računalnikih in manj na spletu, bolj zdravo živimo, torej ne kadimo in ne uživamo alkohola. Zato tudi med samim dogodkom nismo dovolili uporabe telefonov (razen animatorjem za potrebe slikanja in predvajanja glasbe).

Med predstavitvami športov in igro smo imeli odmore za ustvarjanje in različne tekmovalne igre ter kratek pohod iskanja zaklada s kviz vprašanji iz teme tega dne. Otroci so bili zelo veseli, da so se seznanili tudi z manj znanimi športi. Sam dogodek je trajal zjutraj od 8. ure pa do 15. ure, ko se je program zaključil. Vsak udeleženec je dobil tudi reklamni material – ovratni trak za ključe.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran strani Fundacije za šport. 

Zapisali: ŠTRK društvo Mlaj 

Aktivno poletje s ŠTRK-om