70 let športne rekreacije na obali

70 let športne rekreacije na obali

  • 17.08.2023
  • Športno društvo Partizan Koper je eno najstarejših društev v Mestni občini Koper, ki neprofitno izvaja programe športne rekreacije. Letos so obeležili že svojo 70. letnico delovanja.

Kot poudarja predsednik društva, Stojan Prinčič, si v društvu predvsem želijo nuditi občankam in občanom vseh starosti možnosti zdravih športno rekreativnih dejavnosti in druženja. V društvu je tako aktivnih kar devet sekcij.

Med programi, ki jih redno izvajajo, je Zdrava vadba z rekreativno odbojko. V društvu so program vodene vadbe, ki vključuje vaje za ohranjanje kondicije, gibljivosti in ravnotežja združili z osnovami odbojke. Program čez leto izvajajo v dvorani na treh različnih lokacijah, poleti pa tudi na prostem.

Ponudba programov in aktivnosti je bogata tudi znotraj ostalih sekcij. V društvu vsako leto pripravijo dva turnirja v odbojki: tradicionalni mednarodni spomladanski festival v čast dolgoletnega voditelja, poimenovan »Festival Jova Vidaković« in jesenski festival odbojke na mivki, ki se odvije v času Evropskega tedna športa.

Sekcija namiznega tenisa, ki deluje v sodelovanju s Centrom dnevnih aktivnosti Koper, si je zastavila za cilj poleg redne tedenske vodene vadbe še izvedbo jesenskega turnirja primorske regije v okviru občinske pobude »mesec gibanja« in redno sodelovanje v primorski trim ligi.

Aktivne so še sekcije za kolesarjenje in pohodništvo, v sklopu katere si želijo med majem in oktobrom ponuditi redne tedenske izlete; sekcija za kegljanje in bowling, v zadnjih letih pa je program društva obogatila še ponudba plesne vadbe, in sicer v klasičnih plesih. Omeniti velja še šolo ribarjenja in muharjenja, ki redno poteka na tedenski ravni v okviru ribiške sekcije.

Člani društva vsako leto sodelujejo na dogodku BAKOGA - gre za tradicionalno srečanje treh športnih društev - Društva za telesno vzgojo Partizan Bakovci pri Murski Soboti, Športnega društva Gaberje iz Celja in Društva za športno rekreacijo in telesno vzgojo Partizan Koper. Dogodek je predvsem priložnost za srečanje članov treh društev ter druženje ob športu. Vsako leto za organizacijo in izvedbo poskrbijo v enem od društev. 

Društvo je dolgoletni član Športne unije Slovenije in nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo. Projekt Zdrava vadba je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Fundacije za šport. Projekt Zdravo društvo je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

ŠD Partizan Koper se predstavi