Tudi letos akcija European School Sport Day v Sloveniji!

Tudi letos akcija European School Sport Day v Sloveniji!

  • 20.08.2023
  • Sodelujte v mednarodnem projektu Evropski šolski športni dan, ki bo letos potekal 29. septembra ter bo tudi letos poskušal podreti rekord v številu udeležencev.

European School Sport Day, ki temelji na uspešnem nacionalnem projektu na Madžarskem, predstavlja evropsko mrežo šolskih športnih dnevov, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. 

Šole in športna društva se lahko pridružijo mednarodni akciji, ki v ospredje postavlja v sedanji družbi enega ključnih dejavnikov zdravega življenjskega sloga - GIBANJE in ŠPORT! Vabimo šole, da organizirajo šolski športni dan v času Evropskega tedna športa, 29. septembra, in sicer samostojno ali pa v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi. Več informacij o projektu si lahko preberete na spletni strani ESSD, svoj dogodek pa lahko prijavite na povezavi PRIJAVA ŠPORTNEGA DNEVA.

V primeru vprašanj oziroma za dodatne informacije kontaktirajte koordinatorja projekta na e-naslov mojca.markovic@sportna-unija.