European Mile

EUROPEAN MILE je mednarodna akcija, ki jo na evropski ravni vodi ISCA - International Sport and Colture Association. Športna unija Slovenije je naconalni koordinator tega vseevropskega projekta, s katero praznujemo veselje do gibanja - v svojem tempu, naj bo to hoja, tek, rolanje ... Projekt European Mile je namenjen vsem in vanj se lahko vključijo posamezniki s svojimi vsakodnevnimi sprehodi in raznovrstne organizacije in institucije, kot so npr. športna društva, podjetja, šole, ki s pomočjo iniciative spodbudijo svoje vadeče, zaposlene ozirome učence in dijake, da prispevajo k skupnemu seštevku  kilometrov (oz. milj).

 

Tek in pohodništvo sta v vrhu priljubljenosti med rekreativci. A izredne razmere v 2020 so marsikomu preprečile tovrstno redno telesno vadbo. Zato je tudi cilj mednarodne akcije European Mile ponovno aktivirati Evropejce, da tek, pohodne ture in sprehode ponovno uvrstijo v svoj vsakdan, seveda z željo, da se vključijo tudi tisti, ki do sedaj niso bili redno telesno aktivni. 

Cilj projekta

Glavni cilj projekta European Mile je narediti evropske državljane bolj telesno dejavne in posledično tudi zdrave.

Projekt odlična priložnost za društva

Akcija je odlična motivacija za vzpostavitev aktivnega življenjskega sloga! Svoje prehojene oziroma pretečene kilometre lahko donirate na uradni spletni strani projekte www.europeanmile.com v okviru dogodkov, ki so na seznamu dogodkov, ali pa registrirate svoj dogodek kot posameznik ali pa kot društvo, šola, podjetje.

 

Prijavite vaš dogodek in prispevajte

Vaš dogodek ali več teh registrate na uradni spletni strani projekta EUROPEAN MILE (prijava dogodka). Svoje dogodke lahko registrirate za katerikoli datum, seveda lahko tudi več dogodkov (npr. mesečni sprehodi za mesec april). Za promocijo lahko uporabite že pripravljene promocijske materiale, ki so dostopni na povezavi PROMOCIJA.

 

Dobrodelna akcija "1km=1cent - kilometer za dober namen"

Športna unija Slovenije bo v sodelovanju z Društvom Vezalka organizirala osrednji vseslovenski dogodek European Mile 5. junija v Novem mestu, kjer se boste lahko naučili osnov nordijske hoje na brezplačni delavnici, zaplesali s plesalci, spoznali sedečo odbojko,... Poleg tega bo v okviru te akcije organiziranih pet brezplačnih delavnic nordijske hoje za starejše v različnih krajih po Sloveniji. 

V primeru morebitnih vprašanj oziroma za dodatne informacije pišite na mojca.markovic@sportna-unija.si.