Active Ageing Festival

Športna unija Slovenije sodeluje v mednarodnem projektu Active Ageing Festival. Kot številni drugi mednarodni projekti je tudi ta sofinanciran v okviru programa Erasmus+ s strani Evropske komisije. Rdeča nit mednarodnega projekta Active Ageing festival je ozaveščanje in spodbujanje telesne aktivnosti prebivalstva s poudarkom na starejši populaciji. Telesna nedejavnost pri starejši populaciji je zelo zaskrbljujoča ne le v Evropi, temveč po vsem svetu. Prav tako telesna neaktivnost predstavlja veliko finančno breme tako zdravstvenega sistema kot tudi posameznika.

Redna telesna dejavnost oz. aktivnost starejših pomembno pozitivno vpliva ne samo na zdravje temveč tudi izboljšuje kognitivne funkcije, omogoča boljšo vključenost v družbo in nenazadnje preprečuje bolezni. Zagotovo so telesno aktivnejše osebe bolj zadovoljne v življenju, njihovo subjektivno počutje je boljše ter uživajo v kakovostnejših odnosih in boljšem duševnem zdravju.

 

Specifični cilji projekta Active Ageing Festival so:

  • spodbujanje socialne vključenosti in enake možnosti v športu;
  • krepitev zmogljivosti organizacij, ki delujejo na področju športa starejših;
  • ozaveščanje in spodbujanje sodelovanja v telesnih aktivnostih za krepitev zdravja, pri čemer je poseben poudarek na starejši populaciji.
Active Aging Festival - Logo (PNG)

 Partnerji projekta:

 

Sledite nam na družabnih omrežjih 

O dejavnostih in produktih projekta Active Ageing Festival lahko več raziščete na družbenih omrežjih: