European Fitness Day - Dan športne rekreacije

Mednarodna organizacija za šport za vse ISCA je bila uspešna na razpisu EU Erasmus+ s projektom European fitness day, ki se je prvič izvedel v letu 2016 z namenom, da postane tradicionalni mednarodni praznik športa. ŠUS v omenjenem projektu sodeluje kot eden izmed partnerjev iz različnih evropskih držav. Namen projekta je približati raznovrstne športne aktivnosti in gibanje ljudem vseh starosti in spolov. V letu 2018 je akcija uradno postala del največje evropske kampanje za promocijo športa in gibanja Now We Move.   

Športna unija Slovenije bo tudi letos izvedla projekt Dan športne rekreacije v Sloveniji s pomočjo lokalnih športnih društev in organizacij. V mednarodno mrežo dogodkov European Fitness Day se lahko vključijo tudi slovenski lokalni izvajalci z organizacijo Dneva odprtih vrat ali poljubno športno-rekreativno prireditvijo, ki je za udeležence brezplačna. Bistvo je omogočiti občanom preizkus vadb in športnih aktivnosti v ponudbi društva oziroma športne organizacije. Sodelovanje je odlična priložnost za promocijo dejavnosti društva oziroma športne organizacije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. Slovenski naziv projekta je Dan športne rekreacije, izvedel pa se bo v različnih krajih po vsej Sloveniji 23. septembra in bo obenem del praznovanja državnega praznika Dan slovenskega športa.

Uradna spletna stran: european-fitness-day.nowwemove.com

Svoje dogodke in aktivnosti (Dan odprtih vrat, športno rekreativne prireditve) prijaviti na sledeči povezavi: PRIJAVA EFD.

Projekt sofinancira Fundacija za šport. Navodila, kako obveščati javnost, in logotipi so dostopni na povezavi FUNDACIJA ZA ŠPORT.

Za morebitna vprašanja in dodatne informacije vam je na e-naslovu mojca.markovic@sportna-unija.si na voljo Mojca Markovič, sekretar za mednarodne in nepremičninske zadeve Športne unije Slovenije.