Vabimo na delavnico Zdrava vadba

Vabimo na delavnico Zdrava vadba

  • 25.08.2023
  • Vabimo na praktično delavnico s predstavitvijo programa telesne vadbe Zdrava vadba, ki se bo odvijala v soboto, 9. septembra v Ljubljani.

Delavnico namenjamo strokovnemu kadru v društvih (vaditelji, trenerji) in ostalim, ki se želijo spoznati s programom. Vodila jo bo ena od avtoric programa, dr. Maja Dolenc s Fakultete za šport.

Zdrava vadba je prvi večmesečni načrtni program telesne vadbe, ki smo ga na Športni uniji Slovenije zasnovali skupaj s strokovnjaki iz zdravstvene in športne stroke kot preventivno vadbo za spodbuditev in izboljšanje telesne pripravljenosti. Program je namenjen telesno manj in neaktivnim oziroma tistim, ki se po daljšem obdobju prekinitve vračajo v telesno vadbo. Več o programu si lahko preberete TUKAJ.

Na delavnici se bomo spoznali z osnovami vadbe za zdravje, predstavljene bodo vsebine posameznih delov programa, osrednji del pa bo namenjen predstavitvi vaj moči v posameznih vadenih obdobjih. 

Delavnica se bo odvijala v soboto, 9. septembra v telovadnici ŠUS Eurofitnes centra v Ljubljani (Vodnikova cesta 155) med 9.00 in 15.00 uro. 

Program:

  • 9.00 - 10.15: Osnovna načela vadbe za zdravje (funkcionalne vadbe)
  • 10.15- 11.00: Vsebine pripravljalnih delov programa Zdrava vadba
  • 11.00 – 11.15: odmor
  • 11.15 – 14.15: Vsebine glavnih delov: zbor in zaporedje izvajanja vaj moči v posameznih vadbenih obdobjih
  • 14.15 - 15.00: Vsebine zaključnih delov programa Zdrava vadba

Športna oblačila in obutev, primerna za telovadnico, so obvezna.

Udeležba na delavnici je za člane Športne unije Slovenije brezplačna. Kotizacija za ostale pa znaša 50,00 EUR (DDV je vključen v ceno).

Število prostih mest je omejeno, prijave pa so obvezne na ana.radivo@sportna-unija.si najpozneje do srede, 6. septembra.

V prijavi obvezno zabeležite: ime in priimek, naziv športnega društva, iz katerega prihajate in vašo funkcijo v društvu.