Objavljamo razpis za program European Fitness Badge

Objavljamo razpis za program European Fitness Badge

  • 03.06.2020
  • Na Športni uniji Slovenije tudi v letošnjem letu nadaljujemo z izvedbo testiranja telesne pripravljenosti European Fitness Badge. Članice ŠUS vabimo k sodelovanju na projektu.

European Fitness Badge (EFB) predstavlja strokovno pripravljeno baterijo testiranja z zdravjem povezane telesne pripravljenosti, ki omogoča hitro in enostavno izvedbo brez dragih ali težje dosegljivih pripomočkov. Testiranje se lahko izvede v sklopu organizirane skupine vadečih oziroma kot del množičnega športnega dogodka, tako v dvorani kot na zunanjih površinah.

EFB strokovnemu kadru v športnih organizacijah omogoča oceno telesne pripravljenosti vadečih, na podlagi katere se posameznika lahko umesti v zanj primeren program športne vadbe, spremljanje napredka vadečih ter nenazadnje služi kot orodje za motivacijo pri vključevanju v redne programe športne vadbe in ohranjanju zdravega življenjskega sloga.

Posamezniku EFB zagotovi individualno priznanje za zdravo telesno pripravljenost, ki se podeljuje v treh stopnjah. Poznavanje lastnih prednosti in pomanjkljivosti je predpogoj za realno oceno lastnega stanja telesne pripravljenosti, kakor tudi za oblikovanje ciljev in načrtov za aktivnejši življenjski slog, vključno s trajnostnim sodelovanjem pri vadbi in športnih aktivnostih.

Z udeležbo na EFB preizkusu vsak posameznik na enostaven način preveri svojo vzdržljivost, moč, koordinacijo in gibljivost. Na podlagi posameznih rezultatov prejme priznanje za nivo telesne pripravljenosti, ki vključuje tudi individualno svetovanje s priporočili. Svoj rezultat lahko primerja s posamezniki svoje starosti in spola na evropski ravni, s ponovnim testiranjem čez 6 ali 12 mesecev pa lahko preveri svoj napredek.

V sklopu projekta bomo športnim društvom omogočili izvedbo testiranja telesne pripravljenosti European Fitness Badge, ki bo za končne uporabnike brezplačno.

Več informacij najdete v RAZPISU. Za sodelovanje v programu je potrebno posredovati izpolnjeno prijavnico in obrazce, ki so dostopni TUKAJ.