Svetovni dan srca 2019: bodimo junaki srca!

Svetovni dan srca 2019: bodimo junaki srca!

  • 23.09.2019
  • Ob Svetovnem dnevu srca bodo tudi letos v Društvu za zdravje srca in ožilja pripravili številne dogodke po celi Sloveniji. Osrednja prireditev bo v soboto, 28. septembra v Ljubljani.

“Bodimo junaki srca« je letošnje geslo Svetovnega dneva srca. Spodbuja nas, da si dajmo in izpolnimo obljube za zdravo srce. Vsak srčni utrip je dragocen, skrbno ga moramo varovati. Promocija skrbi za zdravje, zdravega načina življenja bo tudi letošnje vodilo aktivnosti ob svetovnem dnevu srca. Kako bomo ohranjali zdrava in dolga življenja, pa bomo v okviru naših prireditev po Sloveniji sporočali slovenski javnosti - družinam, državni in lokalnim oblastem, podjetjem, šolam, vrtcem, zdravstvenim ustanovam in drugim.

Osrednji dogodek, s katerim bodo v društvu obeležili Svetovni dan srca, bo potekal v soboto, 28.09.2019 med 10 in 13 uro v Ljubljani na Prešernovem trgu.

Glavni organizator dogodka je Društvo za zdravje srca in ožilja, ki bo na področju Ljubljane in po Sloveniji organiziralo večje število zdravstveno – informativnih dogodkov in druženj (pohodi, izleti, predavanja, delavnice, meritve dejavnikov tveganja s svetovanjem, idr.). Dogodki bodo namenjeni osveščanju glede dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja, preprečevanju teh bolezni in za boljšo kakovost življenja z že obstoječo boleznijo – z upoštevanjem zdravnikovih navodil ter uvedbo zdravega načina življenja z zadostnim gibanjem in ustrezno, uravnoteženo prehrano.

Na dogodku v Ljubljani bodo sodelovali tudi člani Športnega društva Partizan Vič Ljubljana, ki se bodo pridružili z osveščanjem o tveganem in škodljivem pitju alkohola, ki ga izvajajo v sklopu projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. Na osrednji prireditvi na Prešernovem trgu bodo predstavili vpliv vinjenosti na koordinacijo. Z očali, ki simulirajo vinjenost, bodo predstavljali enostaven poligon in preizkus koordinacije.

Vabljeni!