Dan brez alkohola: aprila osem dogodkov po Sloveniji

Dan brez alkohola: aprila osem dogodkov po Sloveniji

  • 20.03.2019
  • V okviru projekta SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, bo v aprilu organiziranih osem dogodkov po Sloveniji z naslovom "Dan brez alkohola". Dogodki bodo namenjeni osveščanju javnosti o projektu ter pogovoru o zdravih življenjskih izbirah.

Dan brez alkohola je obeležitev posebnega dne v okviru projekta SOPA. Na ta dan bodo v osmih različnih regijah po Sloveniji potekale predstavitve aktivnosti v sklopu projekta SOPA. Obiskovalcem bodo na voljo informacije o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, o posledicah čezmernega pitja, zdravih alternativah, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola in o virih pomoči v posamezni regiji oziroma Sloveniji.

Na dogodkih bodo sodelovali tudi predstavniki šestih nevladnih organizacij, ki sodelujemo na projektu. Poleg naše organizacije so to še Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza paraplegikov Slovenije, Šent, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Slovenska Karitas. Ponekod bodo prisotni tudi predstavniki uradov za delo, predstavniki policije ter ostali.

Društva, ki preko Športne unije Slovenije sodelujejo v projektu in bodo prisotna tudi na dogodkih, so: Univerzitetna športna zveza Primorske, Partizan Vič, društvo za telesno vzgojo in športno rekreacijo, Plavalni klub Terme Ptuj, Shotokan karate - Do klub Gornja Radgona, Športno društvo Gorica - Nova Gorica, Zveza športnih društev Ravne na Koroškem, Športno društvo Partizan Škofja Loka in Športna zveza Celje.

3. april VIPAVA
Pred občino Vipava, Glavni trg 15, od 10. do 12. ure

6. april RAVNE NA KOROŠKEM
Dan zdravja, plato pri Tržnici Ravne, od 11. do 13. ure

6. april CELJE
Glavni trg, od 9. do 11. ure

6. april LUCIJA
Skupaj delamo za zdravje, Park Sonce, od 8. do 13. ure

7. april MARIBOR
Tek zdravja, Glavni trg, od 9. do 12. ure

10. april MURSKA SOBOTA
Trg kulture, od 10. do 12. ure

12. april KOČEVJE
Trg zbora odposlancev (ploščad pred Namo), od 9. do 17. ure

17. april KRANJ
Slovenski trg (pred občino) med 11. in 13. uro in Mestna knjižnica Kranj (strokovno srečanje med 9. in 14. uro)

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %) in Republika Slovenija (20 %).