Move Transfer srečanje v Ljubljani

Move Transfer srečanje v Ljubljani

  • 25.10.2017
  • Pretekli teden se je v naših prostorih odvilo srečanje predstavnic bolgarske in malteške organizacije športa za vse, ki sodelujejo v mednarodnem projektu Move Transfer.

Tridnevnega srečanja v Ljubljani so se poleg vodje mednarodnega projekta, Mojce Markovič, sekretarke za programske zadeve Ane Radivo in vodje projektov mednarodne organizacije ISCA, Saške Benedičič Tomat, udeležile predstavnica organizacije BG BeActive iz Bolgarije in predstavnici organizacije SportMalta z Malte.

Cilj vseevropske iniciative Move Transfer je do junija prihodnje leto prenos koncepta in zasnove projekta Zdravo društvo v omenjeni državi.

Poleg pregleda dosedanjega dela in priprave načrta za prihodnje aktivnosti projekta je bil poudarek tokratnega srečanja na primerih dobrih praks. V okviru srečanja so udeleženke obiskale več Zdravih društev in se na terenu seznanile z njihovim načinom delovanja in programi. Med gosti srečanja je bila Andrea Backović Juričan iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je predstavila strategijo HEPA tako na nacionalni ravni kot širše v kontektsu svetovnih smernic.

Posredovane informacije in predstavljeni primeri dobrih praks bodo udeleženkam v pomoč pri nadaljnji implementaciji posameznih vsebin v začrtane programe.