Zdravo društvo se predstavi: ŠD Ando Hirschmann

Zdravo društvo se predstavi: ŠD Ando Hirschmann

  • 28.01.2014
  • Športno društvo Ando Hirschmann na področju Gorenjske deluje že od leta 1995. Ponujajo različne programe borilnih veščin tako za najmlajše kot odrasle ter tečaje in delavnice samoobrambe za ženske.
 
AIKIDO ZA NAJMLAJŠE
 
Aikido je netekmovalna japonska borilna veščina, je umetnost neupiranja.

S treningom otroci pridobivajo psihofizične spretnosti, boljše ravnotežje, koordinacijo, koncentracijo, sproščenost, osnove samoobrambnih tehnik, v vadbo pa je vključenih tudi veliko družabnih iger in razvedrila. Celoten trening pripomore k pravilnemu razvoju otroka, izboljšanju njegove samozavesti in socializacije. Čeprav je trening skupinski, se vsakega otroka obravnava kot individualno osebo, trening se prilagaja njegovi starosti in sposobnostim.

Aikido pomaga otrokom pri delu v šoli, saj razvijajo miren in čist um, ki bolje vsrkava znanje. Pomaga pri razvijanju celovite osebe in njenih potencialov. Prav tako je zelo koristen pri vseh športih, saj vadba izjemno izboljšuje motorične sposobnosti vsakega posameznika.

AIKIDO ZA ODRASLE
 
V Aikido-ju se vadi samoobrambne tehnike. Telesna gibanja se izvaja s principi neupiranja, ki so združena z mentalnim odnosom odrekanja konfliktov. Aikido v praksi, oz. vsakdanjem življenju deluje kot kompas pri vodenju ljudi v smeri odkrivanja in razvijanja njihovih notranjih kvalitet ter posledično izboljšuje družbeno socialne odnose.

SAMOOBRAMBA ZA ŽENSKE

Fizično nasilje nad ženskami so se na nek način dotaknili vsakega izmed nas. Nekaterih kot žrtve napada, nekaterih kot prijatelja ali partnerja žrtve napada, vsi pa smo slišali zgodbe žrtev. Že sama misel na to nam povzroča nelagodje, ranljivost in celo strah. Cilj njihove vadbe je tako pripraviti ženske k dejavnosti, ki bi preprečile tovrstne situacije, v redkih primerih resnične konfrontacije, pa pripraviti žensko s planom uspešne samoobrambe in pobega.

Osnovni podatki:

Naziv: Športno društvo Ando Hirschmann
Naslov društva: Savska 34, 4000 Kranj
Regija: Gorenjska
Tel: 051/263-080 (Martina Hirschmann)
e-mail: info@andogymkranj.si
spletna stran: www.andogymkranj.si